Digitális magyar tavasz: Miért nem netezik a nép?
2008. május 14. írta: vecseilaszlo

Digitális magyar tavasz: Miért nem netezik a nép?

Digitális magyar tavasz: Miért nem netezik a nép?

Internethajó, Klikk 3.0, Idős netezők házibulija, sajtóklub, Kék Notesz, Kattints rá, nagyi, Unoka-nagyszülő számítógépes verseny. Igazi majális hangulatban van a hazai IT szektor, már csak az a kérdés, hogy miért ünneplünk még mindig ilyen kevesen? Végre olcsó az internetelérés, szinte minden területen van mire büszkének lennünk az IT szektorban, de több millió magyar még mindig soha nem netezik.

2008, az eBefogadás éve. Erről már többször írtunk és bizonyára még fogunk is, főleg amiatt, mert a nemzetközi aspektusban főként a hátrányos szociális helyzetben vagy fogyatékkal élők felzárkóztatását jelölő program itthon jóval többet jelent: a cél minden digitális szakédok túlit megszólítani. Kis hazánkban jelenleg kevesebb, mint 3 millió ember internetezik havonta legalább egy órát. 6,5 millióan egyáltalán nem használják ki a hálóban rejlő előnyöket és örömöket. A látszólag gazdag tartalom és szolgáltatás-kínálat ellenére, amit a blogok, közösségi szájtok és tartalomszolgáltatók nyújtanak, még mindig elit kisebbségnek számítanak a netfelhasználók. Akár az ország jövőbeni sikereinek kulcsa is lehet, hogy mi, akik valamit sejtünk a jóból, megosszuk ezt az eszközt az információs társadalomtól távolmaradókkal.

Nagy közös érdek ez, hiszen azon túl, hogy nagyobb lenne az online piac, egy jobb életminőséget jelentene a többieknek is a digitális írástudás, sőt a XXI. században ez a demokrácia és az információ szabadság kulcsa is - bíztatott Dombi Gábor, az Inforum elnöke. Elmondása szerint ha 2010-ig 1 millió új felhasználó csatlakozna, az összességében 160 milliárd forint pluszt generálna az IT szektorban ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr73468121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása