Egymillió új felhasználóval nőhet az internetezők száma 2010-re - Civil harcok az e-befogadásnál
2008. május 11. írta: vecseilaszlo

Egymillió új felhasználóval nőhet az internetezők száma 2010-re - Civil harcok az e-befogadásnál

Egymillió új felhasználóval nőhet az internetezők száma 2010-re - Civil harcok az e-befogadásnál

Egymillió – zömében hátrányos helyzetű – új felhasználóval gyarapítanák az internetezők számát 2010-re Magyarországon a civilszervezetek. Mint Dombi Gábor, az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum) főtitkára a május 17–25. között sorra kerülő Digitális Magyarország rendezvénysorozatáról tartott sajtótájékoztatón elmondta: a magyar civilszervezetek elsőként csatlakoztak az Európai Unió programjához, amelynek célja az információs társadalmi befogadás előmozdítása, főleg az idősek, a kisebbségiek, a szegények és a hátrányos helyzetű térségek lakóinak körében.
Az EU az e-befogadás évének nyilvánította 2008-at. Az Európai Bizottság abból indult ki, hogy mára az esélyegyenlőség, az életminőség, a versenyképesség és a foglalkoztatás eszköze lett az internet. Magyarországon a civilszervezetek cégekkel és közintézményekkel összefogva most számos rendezvényen kívánják felhívni a figyelmet a gyorsan bővülő informatikai lehetőségekre. Ez év januárjában ötpárti nyilatkozat deklarálta, hogy Magyarországon a digitális szakadék csökkentése „nemzeti ügy”. A kezdeményezéshez azóta két tucat szervezet is csatlakozott, és öszszeállt az a program, amely az idén az e-befogadást helyezi a középpontba.
Az Új Magyarország fejlesztési terv keretében 2013-ig mintegy 450 milliárd forint ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr16463742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása