A kulturharcos milliárdos: Matyi Dezső, a pécsi futball klub tulajdonosa
2008. május 11. írta: vecseilaszlo

A kulturharcos milliárdos: Matyi Dezső, a pécsi futball klub tulajdonosa

A kulturharcos milliárdos: Matyi Dezső, a pécsi futball klub tulajdonosa
(magyar foci TOP 100 - 20. rész)

A pepsifoci.hu folytatja sorozatát, amely a magyar futball TOP100-as listáját hivatott bemutatni. Mostantól a lista első 30 helyezettje kerül bemutatásra, így ezt követően egyesével tesszük közzé a szereplőket. A 29. helyen Matyi Dezső, a PMFC tulajdonosa található.

Ma már az ország legnagyobb könyvkereskedője, vagyonát 8,5 milliárd forintra becsülik, azaz elismert tagja a 100 leggazdagabb magyarnak. Igazi selfmade man, azaz a semmiből egymaga építette a karrierjét, és kivételes képességeit vetélytársai is elismerik.

1968-ban született Siklóson, karrierje 1989-ben kezdődött, amikor egy pécsi ABC előtt kezdett könyveket árulni. Saját elmondása szerint az akkori bestsellerekkel napi 10 ezer forintokat keresett, amitől megjött a kedve, és elkezdett nagyban gondolkozni.
A kis utcai standot könyvesbolt követte. A kilencvenes évek első felében fokozatosan terjeszkedett, előbb Pécsett nyitott könyvesboltokat, majd Mohácson és Szigetváron, pár évvel később már az ország egyik legdinamikusabban fejlődő terjesztő hálózata a Pécsi Direkt Kft. uralta a könyvpiac egy részét, a cég pedig Matyihoz tartozott. Nem elégedett meg azonban csak a terjesztéssel, így további boltokat is nyitott, méghozzá egyre többet. A robbanásszerűen fejlődő bolthálózatot az 1991-ben megszületett lánya után Alexandrának nevezte el, és ezen a néven már könyvkiadó vállalatot is üzemeltetett.

Nem aprózta el a dolgokat, rájött, hogy a könyvben nagy üzlet van, főleg akkor, ha valaki nagyban gondolkozik, így hatalmas alapterületű boltokat bérelt országszerte. Először Győrben a Plaza Centerben bérelt üzletet, majd miután rájött, ez mekkora biznisz, azonnal kizárólagosságot kötött még tíz plázával.
A vetélytársak őrült ötletnek tartották a dolgot, de Matyi úgy gondolkozott, hogy ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr11463912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása