Harc két százalék könyvért - Érvek és ellenérvek a kötött árról
2008. május 05. írta: vecseilaszlo

Harc két százalék könyvért - Érvek és ellenérvek a kötött árról

Harc két százalék könyvért - Érvek és ellenérvek a kötött árról

A tőkeerős nagyok vagy a kisebb kiadók, kereskedők érdekeit szolgálná-e a kötött könyvár? A vásárlók jogait csorbítaná-e, ha fél évig nem lehetne dömpingáron kínálni új könyvet? Mindez fölmerül a könyvártervezet vitájában.

Az Országgyűlés kulturális bizottsága elhalasztotta keddre tervezett vitáját a kötött könyvárról szóló törvénytervezetről. A gyakorlat a százötven céget tömörítő Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) versenyszabályzatában szerepelt korábban. Két éve azonban a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által indított eljárásban a Versenytanács megállapította, hogy ez "súlyos és indokolatlan korlátozása a versenynek, a tulajdonnal való rendelkezésnek és a szerződési szabadságnak" - és megtiltotta a szabályzat alkalmazását. Az MKKE bírósághoz fordult, de ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr52454631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása