Online nélkül nincs könyvpiac
2008. április 21. írta: vecseilaszlo

Online nélkül nincs könyvpiac

Online nélkül nincs könyvpiac
(Világgazdaság előfizetéssel vagy emelt díjas SMS küldésével olvasható a teljes cikk)

A Századvég Alapítvány közvélemény-kutatása szerint a vevők főleg az árra koncentrálnak.
Tavaly óta fej fej mellett vezeti a piacot a Bookline Nyrt. és az Alexandra online boltot üzemeltető Pécsi Direkt Kft. az internetes könyv-kiskereskedelmi piacon, s az idén is közel azonos lehet az ezen szegmensből származó árbevételük – tudta meg a Világgazdaság.
Bár hajszállal, de az első továbbra is a Bookline maradhat. A két piacvezető hasonló stratégiával dolgozik, szemben a Libri Könyvkereskedelmi Kft.-vel, valamint a Líra és Lant Zrt.-vel, amelyek ugyancsak jelentős, de az online értékesítésre mégis kisebb hangsúlyt helyező piaci szereplők.
A négy cég együttes online kiskereskedelmi árbevétele a lapunkkal közölt adatok szerint (nem számítva az antikvár könyvek eladását) tavaly 3,33 milliárd forint volt, ezzel a becslések szerint az online könyvpiac mintegy 95 százalékát uralják. A teljes piac árbevétele így 3,5 milliárd forint körül alakulhatott.
Az idén ismét nagyot nőhet az online könyvkereskedelem. Ebben a szegmensben a piaci szereplők egyesített árbevétele ...>>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr56435454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása