Fejünkre nőhet a saját digitális árnyékunk
2008. március 20. írta: vecseilaszlo

Fejünkre nőhet a saját digitális árnyékunk

Fejünkre nőhet a saját digitális árnyékunk

2007-ben a világban felhalmozódott digitális adatok (számítógépeken, fényképezőgépeken, mobiltelefonokon és egyéb eszközökön tárolt fájlok) összmérete 281 milliárd gigabájt (281 exabájt) volt, ami körülbelül 10 százalékkal nagyobb a korábban becsült értéknél - állapította meg az IDC kutatócég nemzetközi felmérése. A kutatásból az is kiderült, hogy az emberek "digitális árnyéka" – vagyis a tőlünk függetlenül, de rólunk tárolt adatok mennyisége – már most sokkal több, mint amit az egyének maguk aktívan létrehoznak.

Majdnem 60 százalékos növekedési arányával a digitális adatmennyiség gyorsabban bővül a világban, mint azt a szakemberek korábban gondolták és 2011-re közel 1,8 zettabájt (1800 milliárd gigabájt) méretűvé válik... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr17428892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása