AJAX a Webáruházakban
2008. március 10. írta: vecseilaszlo

AJAX a Webáruházakban

AJAX a Webáruházakban



Forrás: WebShopok lelkivilága



A WEB 2.0 megjelenésének leglátványosabb újítása az AJAX volt. A cikk fő témája főleg az AJAX technológiai megvalósításának alapjait mutatja be, majd nézünk egy-két példát is, a webáruházak világából.


A webre fejlesztők közös nyelve a HTML, ennek segítségével tudják megfogalmazni gondolataikat. Sajnos a HTML nagyon korlátozott lehetőséget nyújt a felhasználói interakcióra, konkrétan hivatkozások, gombok és űrlapok formájában. Sok fajta technológiai megoldás született ennek kiküszöbölésére, a felhasználói élmény fokozására a böngészőn belül. Ilyenek a Java Applet-ek, a Flash mozik, és az ActiveX kontrollok is.

Mindegyiknek megvan a saját előnye és hátránya. Itt most két legfontosabb hátrányt a platform függőséget és a "lejátszó" plug-in telepítésének szükségességét emelhetjük ki.

Nemrégiben elindult egy új, izgalmas irányvonal, ami ezen hátrányokat jól kiküszöböli. Ezt az új technológiát AJAX-nak keresztelték el ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr53518511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása