Netpiaci kalandozások
2007. december 05. írta: vecseilaszlo

Netpiaci kalandozások

Legnépszerűbb árucikkek - Hogyan működik az e-kereskedelem? - Erre figyelj a vásárlás során! - Mire figyelj fizetéskor?


Forrás: FOGYASZTÓK


"Ha egy e-kereskedő nem duplázza meg évente a forgalmát, rosszul csinálja. A hazai online áruházak forgalma harmincmilliárd felett alakul.

Évről-évre rohamosan nő az interneten vásárlók száma, a világhálót itthon is egyre tudatosabban használjuk. Ma a gyakran netezők egyharmada vásárol rendszeresen az interneten. Tavaly csak egynegyedükről, 2001-ben pedig csupán kilenc százalékukról mondhattuk ugyanezt. A legtöbb szörföző továbbra is csak vásárlás előtti információ-keresésre használja a világhálót, árak összehasonlítását négyötödük végzi a net segítségével. Az online vásárlók körében felülreprezentáltak a budapesti, 30-39 év közötti, diplomás férfiak.

A nők igényes és alapos, ám szezonális vásárlók, őket elsősorban az akciós termékek érdeklik, vásárlás előtt alaposan körbenéznek. Számuk jobban növekszik, mint a férfiaké, pár éven belül ők lesznek többségben az online vásárlók között (is). Tavaly az e-kereskedelem 27 milliárdos forgalmat bonyolított, ami a teljes hazai kiskereskedelem közel egy százaléka, nyugaton ez az arány 1,7-1,9 százalék. Az egy online vásárlásra jutó érték hazánkban egyre több, jelenleg harmincezer forint." ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr95617423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása