Munkanélküliekből IT-mentorok - A 6 millió digitális analfabéta országa
2007. október 29. írta: vecseilaszlo

Munkanélküliekből IT-mentorok - A 6 millió digitális analfabéta országa

Munkanélküliekből IT-mentorok - A 6 millió digitális analfabéta országa

Befogadást az Információs Társadalomba - Most! címmel indult el az első hazai civil informatikai foglalkoztatási program. Magyarországon jelenleg mintegy hatmillió ember számít digitálisan írástudatlannak, képzésük nem tűr halasztást.

Elsőként 40 megváltozott munkaképességű, illetve 45 éven felüli tartós munkanélküli állampolgár szerzett informatikai képesítést az "EQUAL Információs Társadalom mentor - informatikai szektor mint munkaadó" foglalkoztatási programjának keretében. (A programot az Informatikai Vállalkozások Szövetsége [IVSZ], a Magyar Tartalomipari Szövetség az Informatikai Érdekegyeztető Fórum, a Napra Forgó Kht., valamint a Hallássérültek Rehabilitációjáért Küzdők Egyesülete szponzorálja.) Az Európai Szociális Alap és a magyar kormány által is támogatott programnak remélhetőleg lesz folytatása, hiszen a hazai informatikai civilek szerint mintegy 12-15 ezer IT-mentor kiképzésére lenne szükség ahhoz, ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr16427050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása