Újra itt az internetes lufi? A Nobilis-ajánlat számokban
2007. február 22. írta: vecseilaszlo

Újra itt az internetes lufi? A Nobilis-ajánlat számokban

Újra itt az internetes lufi? A Nobilis-ajánlat számokban

Nobilis Kristóf egyik érdekeltsége, a Közép Európai Média és Kiadó Szolgáltató Zrt. néhány hete tett nyilvános vételi ajánlatot a Bookline.hu-ra. Az üzlet érdekessége, hogy a vevő a cég saját vagyonának több mint kilencszeresét hajlandó kifizetni egy masszívan veszteséges társaságért. Miért engedte meg magának Nobilis ezt az árat? Az mfor.hu a történések hátterét próbálta felderíteni.

Még nem tudni, hogy sikeres lesz-e a felvásárlás, de a cég igazgatósága a részvényeseknek az ajánlat elfogadását javasolta. Az üzlet a cég összes részvényére vonatkozik, de egyelőre még nem esett szó a részvények tőzsdei kivezetéséről, vagy a kisbefektetők kiszorításáról.

Kilencszeres szorzó
A felvásárlás ténye önmagában nem túl izgalmas. A részvények korábban is az értéktőzsde legkevésbé likvid papírjai közé tartoztak, jelentősebb tranzakciók csak a vállalkozást kontrolláló nagytulajdonosok között zajlottak. Ráadásul az elmúlt években sorra vásároltak fel tőzsdei cégeket, mint a Borsodchemet vagy az Antenna Hungáriát.

Figyelmet inkább a tranzakció árazása érdemel: a vevő a cég saját vagyonának több mint kilencszeresét, az éves árbevétel több mint dupláját hajlandó kifizetni egy folyamatosan készpénzt "égető", évről évre veszteséget termelő cég részvényeiért.

Hasonló eseteket láthattunk már mind Magyarországon ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr54472892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása